מוזיאון הילדים חולון
רכישת
כרטיסים
ותיאום ביקור

מבשלים יחד לחגים וגם זמן איכות עם הילדים

זמן איכות עם הילדים: מבשלים לחגים!
החגים מתקרבים אלינו בצעדי ענק... זה הוא בדיוק הזמן לרתום את הילדים להכנות המטבח ולהכין איתם ביחד מטעמים לחגים.
בבלוג שלנו תמצאו מבחר מתכונים קלים ליישום, עם הילדים, שתוכלו להכין ולהגיש בחג (ובעצם כל השנה!)

מצרכים חשובים שיש להכין לפני שחילים:
1. מצב רוח טוב
2. ילדים מחייכים וקשובים :) 
3. סינרים שמחים

אבא אמא וילד במטבח

קדירת עוף ותפוחי אדמה
מצרכים ל-5 נפשות:
750 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים
4 בצלים גדולים
חבילת תפוחי אדמה קטנים לאפייה או 5 תפוחי אדמה בינוניים לאפייה, רצוי אדומים
2 כפות שמן זית
תבלינים - מלח, פפריקה אדומה, שמיר מיובש, אבקת שום, פלפל שחור, תערובת תבלינים לפיצה, צרור ענפי רוזמרין או טימין
אופן ההכנה:
- ראשית הפשירו את העוף רק עד מחצית הדרך. הדבר מאפשר לפרוס אותו לפרוסות דקות, שלרוב קל לילדים יותר לחבב ולטעום-
- בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם בתוך סיר עם מים חמים כעשר דקות לאחר הרתיחה. צננו וקלפו. אם השתמשתם בתפוחי אדמה גדולים, חתכו אותם לאחר הקילוף לרבעים. –
- בקערה רחבה ערבבו את שמן הזית עם התבלינים. צריך בערך כף מכל תבלין, מלבד המלח שממנו מספיקה בהחלט רק כפית. הבחירה התמוהה בתערובת התבלינים המוכנה לפיצה נובעת מהטעם שלה שילדים מחבבים ומתלבש היטב על העוף, אולם יש להבהיר כי ניתן למעשה לערבב כל מיני תבלינים, לפי הטעם האישי וההעדפה המשפחתית
- -חתכו את העוף הקפוא למחצה לרצועות דקות. הכניסו לקערת התבלינים וערבבו כך שהתבלינים יצפו את רצועות העוף. אפשר בהחלט להשתמש בידיים.
- הניחו בצד לכחצי שעה, עד שהעוף יפשיר. ערבבו שוב. פזרו את רצועות העוף המתובלות מעל לבצל שבקדירה. פזרו מעל את תפוחי האדמה הקלופים והמבושלים למחצה. הניחו מעל את צרור הרוזמרין או הטימין השטוף. כסו והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשעתים.
- הוציאו מהתנור והביאו את תבשיל העוף עם הכלי אל השולחן. הציבו על משטח ופתחו לראשונה לפני כל בני הבית. לפני האכילה יש להסיר את צרור התבלינים. הריחות ידברו בעד עצמם וכבר יעוררו את החשק לטעום ולגלות תענוג חדש. בתיאבון!

עוגות צבעוניות עם ירקות
מצרכים לעוגה בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או 12 תבניות מאפינס:
- 150 מ"ל שמן קנולה
1 גרידת תפוז או לימון
120 גרם סוכר חום
2 ביצים
220 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כפית קינמון
50 גרם אגוזי פקאן שבורים
300 גרם סלק מגורר, ניתן להחליף באותה כמות של קישואים/גזר/תפוחי עץ, או לערבב חצי חצי.
סוכר חום מעורב בקינמון (לפזר מעל העוגה)

אופן ההכנה:
- מעבירים לקערה גדולה את השמן, הביצים, הסוכר, גרידת התפוז והתבלינים וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.
- שופכים לתוך הבלילה את הסלק המגורר ומערבבים הכל יחד. תקבלו עיסה הנראית סמיכה מדי, אבל זה בדיוק המרקם הרצוי.
- העבירו לתבנית משומנת ופזרו מעל את תערובת הסוכר חום והקינמון.
- הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.


אורז הפתעות שמח
מצרכים
כוס אורז, לא לשכוח לשטוף אותו היטב
1 בצל
2 גזר
1 כוס אפונה קפואה
2 כוסות מים
1כפית אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
שמן

אופן ההכנה:
- לקצוץ בזהירות גדולה את הבצל לקוביות קטנות - אפשרו לילד להשתתף בחיתוך עם סכין מפלסטיק בהתאם לגיל ולניסיון שלו.
- לחמם 3 כפות שמן בסיר ולהוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן עד להזהבה.
- לקלף את הגזר ולגרור בזהירות במגררה גסה. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ואז מכסים את הסיר ומאדים כ-5 דקות.
- להוסיף את האורז ולערבב. לצקת את המים ולתבל באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. להוסיף לסיר את האפונה ולהביא לרתיחה על להבה גבוהה.
- כשהמים רותחים, יש להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים כ-20 דקות. לאחר מכן, לכבות את האש ולהניח את הסיר "לנוח" עוד כ-10 דקות.
- אם לילדים יש עוד חדוות יצירה שלא באה לידי מימוש, תמיד אפשר בסוף לקשט את הצלחת ואז האורז יהיה באמת שמח


לביבות בטטה
מצרכים:
שלוש בטטות בינוניות
חצי כוס בצל ירוק
100 גרם גבינת שמנת למריחה 5%
3 ביצים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
- מפשילים שרוולים, מקלפים את הבטטות ומגררים אותן גס בזהירות - מפתיע כמה ילדים נהנים מהשלב הזה.
- חותכים את הבצל הירוק ונהנים מהצבעים היפים של הרכיבים הקצוצים.
- מערבבים את הבטטות המגוררות עם הבצל הירוק, הביצים, גבינת השמנת, שמן הזית והתבלינים. זהו, הכל מוכן - זמן ללבב את הלביבות!
- מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מסדרים נייר אפיה מעל התבנית. מאוד מומלץ לשמן את נייר האפייה עם מעט שמן זית, כדי שהלביבות לא ידבקו. מפזרים בעזרת כף את הלביבות ברווחים שווים ומועכים ליצירת לביבה שטוחה. אופים את הלביבות במשך 20 דקות, הופכים אותן ומחזירים לחמש דקות נוספות בתנור.
- מנסים לא לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת.

עוגת גבינה ואוריאו ללא אפייה
לתחתית/בסיס:200 גרם פירורי עוגיות אוריאו (18 עוגיות)75 גרם (3/4 חבילה קטנה) חמאה מומסת
למלית:225 גרם (קופסה) גבינת שמנת 16% או 25% לבחירתכם.250 גרם (קופסה) מסקרפונהמיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%/ 38%150 גרם אבקת סוכר (חבילה וחצי)כפית תמצית וניל100 גרם שברי עוגיות אוריאו (9 עוגיות)
ציפוי (אופציונלי): חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) + 100 גרם שוקולד מריר
כלים: סיר קטן או קערה המותאמת למיקרוגל להמסת החמאה, שקית, פטיש שניצלים או מערוך, קערה בינונית, קערה גדולה, כף, כפית, מיקסר ידני/נייח, מטרפה, סיר קטן, תבנית מתפרקת בקוטר 22/24/26 ס"מ, נייר אפייה או שקף
אופן ההכנה:
- מצפים תבנית מתפרקת בנייר אפייה. ישנה שיטה שבה אפשר לכסות את תחתית התבנית באופן מדויק: מניחים נייר אפייה על התחתית, סוגרים עם המסגרת ואז גוזרים בעזרת מספריים את השוליים שמבצבצים (להלן תמונה להמחשה). לאחר מכן מצפים את השוליים בעזרת נייר אפייה שגזור לרצועות בגובה התבנית/ שקף שקונים בחנויות מתמחות.
- שמים בשקית גדולה את עוגיות האוריאו. סוגרים ואז דופקים עליה בעזרת פטיש שניצלים/ מערוך עד אשר נוצרים פירורים דקים.
- ממיסים את החמאה בקערה מותאמת למיקרוגל או על גבי אש עד שהחמאה נמסה.
- בקערה בינונית מערבבים את פירורי האוריאו ביחד עם החמאה המומסת. שופכים לתבנית ומהדקים את הפירורים באמצעות כוס/ כף. מניחים בצד.
- מקציפים באמצעות מיקסר את השמנת המתוקה הקצפה חלקית (לא מגיעים לקצף יציב).
- בקערה גדולה נפרדת, טורפים בעזרת מטרפה את גבינת השמנת ביחד עם המסקרפונה. מוסיפים סוכר ווניל עד שהתערובת הופכת לחלקה ואחידה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לתערובת הגבינות וטורפים באמצעות מטרפה או מיקסר עד שהתערובת יציבה ורכה.
- מכניסים את שברי האוריאו לתוך התערובת בקערה הגדולה ומערבבים בתנועת קיפול כדי לא להרוס את הקצפת.
- שופכים את התערובת על גבי בסיס העוגיות ומיישרים באמצעות מרית או סכין.
- מקררים במקרר במשך שש שעות לפחות. עדיף לקרר במשך לילה שלם.
- מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ואז מסירים בזהירות את נייר האפייה או השקף.
- אם רוצים להכין ציפוי: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה. לאחר ההרתחה, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד לאיחוד. שופכים על העוגה הקרה. מחזירים לקירור של עוד חצי שעה.
- טיפים: זה לגמרי תלוי בכם באיזה גבינת שמנת לבחור לעוגה זו. גם אם תשתמשו בגבינה בעלת "רק" 16% שומן, העוגה תצא מעולה. זה באמת תלוי בכמה אתם רוצים שהעוגה תהיה עשירה בקלוריות. חשוב להשתמש במסקרפונה כי המרקם שלה מאוד סמיך ואנו זקוקים לסמיכות הזאת בעוגה.» אם בחרתם לא להשתמש בנייר אפייה או בשקף בשביל לצפות את שולי התבנית זה גם בסדר. כשתרצו לחלץ את העוגה, קחו כוס עם מים חמים, טבלו בה סכין ותחתכו מסביב עד אשר יהיה אפשר לחלץ את העוגה בבטחה. »כדאי מאד לתת לעוגה להתקרר ולהתגבש במשך לילה שלם ולא רק במשך שש שעות. כך היא יוצאת יציבה יותר.

**לא לשכוח לשמור על כללי הבטיחות במטבח:
• לפני כל עבודה במטבח עם מזון, יש לשטוף ידיים.
• הילדים צריכים להיות מודעים היטב לגבולות בטיחות חשובים.
• המטבח מלא מפגעים שונים שיש להיזהר מהם וצריך להעביר לילד את הכללים בצורה ברורה.
• צריך לקחת בחשבון שיש להרחיק מהילדים מחבת חם, שמן רותח וכל דבר אחר בעל סיכון.
• תמיד תהיה ליד הילד ותפקח עליו ובמקביל תן לו את ההרגשה שהוא עושה הכול בעצמו בעזרה "קטנה" מצידך.
• סכינים חדות ואובייקטים חדים לא אמורים להיות מטופלים על ידי ילדים קטנים או חסרי ניסיון.
• מומלץ שהילדים יעבדו עם סכין מפלסטיק.
• הכנסת המוצר לתנור תעשה אך ורק על ידי ההורה.

* ילדים יכולים לסייע גם בעריכת וקישוט השולחן, הכנת שלטי שם או ברכה לכל סועד ועוד... 
  

בתיאבון וחגים שמחים!

אמא אבא וילדה משתעשעים במטבח עם טבעות פלפל מסביב לעיניים

פרסם תגובה Google+ Twitter שלח לחבר WhatsApp