שבת עם הילדים במוזיאון הילדים

השבוע חולף במהירות, בין עבודה, לימודים ומטלות הבית. ואז מגיע הרגע שכולנו מחכים לו. השבת היא ההזדמנות שלנו לעצור את המרוץ, להניח את הטלפונים בצד ולהסתכל לילדים שלנו בעיניים. זה הזמן שבו אנחנו לא רק הורים שמנהלים לוח זמנים, אלא שותפים למסע של גילוי ופליאה. תכנון של שבת עם הילדים הוא הרבה מעבר למציאת תעסוקה, מדובר בחיפוש אחר ערך מוסף, אחר תוכן שיצית להם את הדמיון ויעניק להם כלים להבין את העולם ואת עצמם טוב יותר.

שבת עם הילדים היא הזדמנות ליהנות ביחד, לחבר את המשפחה ולהעניק לילדים עוד מהערכים החשובים לכם. בתערוכות הייחודיות של מוזיאון הילדים תיהנו תמיד מפעילויות תוכן מלמדות, המפתחות את הכישורים החברתיים בכל הגילאים, מקרבות ויוצרות קשר, והכול בכיף צרוף.

גלו את המקום שיהפוך את סוף השבוע לחוויה בלתי נשכחת!

הילדים שלנו גדלים בעולם מלא בגירויים מהירים, ולכן יש חשיבות עצומה למציאת חוויות עמוקות ומעוררות מחשבה. כשיוצאים מהבית אל עבר הרפתקה משותפת, אנחנו מאפשרים להם לחקור את החושים שלהם, לפתח אמפתיה וללמוד על שיתוף פעולה בדרך חווייתית ומרגשת. בחירה נכונה של פעילות עבור שבת עם הילדים היא כזו שמאפשרת להם להיות במרכז, להוביל את התהליך ולהרגיש שהם גיבורים בסיפור של עצמם. בין אם זה מסע ביער קסום או התנסות שמפעילה את כל החושים, האיכות נמדדת ביכולת של הפעילות לגעת בלב ולעורר סקרנות אמיתית שלא נגמרת.

אין רגע מתגמל יותר עבור הורה מאשר לראות את הילד שלו מוקסם מתגלית חדשה או צוחק מכל הלב מתוך חוויה של הצלחה. רגעים אלו הם אבני הבניין של הקשר המשפחתי שלנו. אלו השיחות שיתפתחו אחר כך בארוחת הערב, אלו התובנות שהם ייקחו איתם לבית הספר ביום ראשון, וזה הביטחון העצמי שנבנה כשהם מגלים שהם יכולים להתמודד עם אתגרים חדשים בסביבה תומכת ומעוררת השראה.

מוזיאון הילדים המקום שבו הדמיון פוגש את המציאות

אנחנו מזמינים אתכם להפוך את השבת הקרובה שלכם למסע יוצא דופן של רגש וגילוי. השילוב בין פדגוגיה מתקדמת ליצירתיות בלתי נגמרת, יוצר מרחב שבו כל פינה היא הזמנה למשחק וללמידה. המקצועיות של הצוות, המחשבה על כל פרט קטן והרצון הכן לייצר חוויה משמעותית לכל גיל, הם אלו שהופכים את הביקור אצלנו לבחירה הטבעית עבור משפחות שמחפשות איכות ללא פשרות. את כל הקסם הזה, יחד עם מסלולים מרתקים שמותאמים בדיוק לשלבי ההתפתחות של ילדיכם, תוכלו למצוא בביקור הקרוב שלכם בתוך מוזיאון הילדים.

מוזמנים לפעילות שבת עם הילדים באווירה חמה, עוטפת ומלאה בהשראה

בכל גיל הילדים נמצאים בשלב התפתחותי שונה, בו חוויות אחרות מושכות, מאתגרות ומהנות אותם. מסיבה זו, מגוון הפעילויות אצלנו במוזיאון, מאפשר שילוב והתאמה לכל אחד מבני המשפחה, מהגיל הרך דרך בני הנוער ואפילו עד לסבא וסבתא.

ילדי הגיל הרך בגילאי שנתיים וחצי עד ארבע, מוזמנים אל פעילות טיול עם ינשול בה הם יפגשו את ינשול הצעיר, שמאוד רוצה להכיר חברים חדשים אך מתבייש. באופן חווייתי ומהנה יוכלו לחוות הילדים את ההיכרות עם תחושת הביישנות הטבעית, כיצד מתמודדים עמה ובכל זאת יוצרים קשר ומתחברים. בני הגילאים האלו מוזמנים במסגרת שבת עם הילדים גם אל פעילות בעקבות הפרפרים, בה יכירו את מחזור החיים בטבע דרך תהליך חייו של הפרפר, וגם של משפחות בעלי חיים נוספים בטבע.

ילדים בוגרים יותר מוזמנים אל שלל פעילויות, החל מפעילות היכרות עם להקת הביטלס המיתולוגית. פעילות זו כוללת היכרות עם אולפן הקלטות, עריכת וידיאו קליפ ושלל חוויות כיפיות להפליא דרכן מתוודעים הילדים אל סיפורה של אחת הלהקות המשפיעות ביותר על התרבות האנושית בכל הזמנים ואל שיריה הקסומים.

ילדים בגילאי תשע ומעלה מוזמנים גם אל תערוכת "דיאלוג בחשיכה" שזכתה לאינספור שבחים אצלנו וברחבי העולם . תערוכה ייחודית זו מכניסה את המבקרים באופן חווייתי ועוצמתי ביותר אל עולמם של העיוורים וכבדי הראייה. ברגע אחד נכנסים המבקרים אל עולם שכולו עלטה גמורה ויוצאים למסע ייחודי בעל רבדים שונים החל מחוויה שניתן לדמות לקפיצת בנג'י אקסטרימית ועד לתובנות עמוקות לגבי קבלת השונה, התמודדות עם אתגרים ועוד…

חיבור כלל משפחתי

רבות כבר נאמר גם על תערוכת דיאלוג עם הזמן היוצרת מפגש בין דורי מרגש ומרתק בין כל הגילאים, מילדים ועד לבני הגיל השלישי, וגם על תערוכת "הזמנה לשקט" המזמינה את המשתתפים לקחת חלק בעולמם של החרשים וכבדי השמיעה. בכל אחת מהפעילויות של שבת עם הילדים אצלנו במוזיאון, הושקעו תכנון ומחשבה רבה במטרה להעניק לכם חוויה מיוחדת ועמוקה שתעניק ערך אמתי לכל החיים.

חוויות, זיכרונות לעתיד וכיף צרוף: פעילויות שבת עם הילדים

שבת הוא היום היחיד בשבוע בו יכולה כל המשפחה לנוח ולהירגע מאירועי השבוע החולף, לבלות יחד וליהנות מזמן איכות מהנה של הורים וילדים. שבת עם הילדים יכולה להיות חוויה מרגשת ומעניינת בזכות פעילויות יוצאות דופן. אנו, מוזיאון הילדים בחולון, מזמינים משפחות להגיע בימי שבת לחוות חוויה בלתי נשכחת לכל הגילאים וליהנות משלל הפעילויות המעניינות, המעשירות והכיפיות שלנו.

שבת עם הילדים הבוגרים

ילדים בוגרים לומדים להכיר את השוני הקיים בין בני האדם וכן את האמפתיה הדרושה בתקשורת עם האחר. הפעילות "דיאלוג בחשיכה" מתאימה לילדים מעל גיל 9 ולמבוגרים כאחד, והיא כוללת סיור בחדרים המדמים רחוב, חדר, שיט בנהר, ישיבה בבית קפה ועוד, והכול – בחושך מוחלט!
פעילות זו מונחית על ידי מדריכים עיוורים, ויוצרת תקשורת בין עולמם של העיוורים לבין הרואים בצורה מיוחדת וריאליסטית. הפעילות מאפשרת הצצה לחייהם של העיוורים בצורה חווייתית ומעלה שאלות שונות בנוגע להתמודדותם של העיוורים, התמודדות המבקרים עם מציאות שונה מזו שהם מכירים, עזרה הדדית, שיתוף פעולה והתגברות על קושי.

פעילויות לילדים הצעירים

הקשר שבין הורים לילדים חשוב מסיבות רבות, שכן הוא מעניק לילדים תחושת ביטחון ואהבה וכן מחזק את השיתוף והתמיכה בין ההורה לילד. פעילות שבת עם הילדים יכולה להעמיק את הקשר ההורי עמם על ידי יצירת חוויות משותפות ומשעשעות.

הפעילות "טיול עם ינשול" מתאימה לגילאי שנתיים וחצי עד 4 והיא מספרת על דמות הינשול אשר רוצה להכיר חברים חדשים אך הביישנות גוברת עליו. במהלך הפעילות הילדים ילמדו על ביישנות, על דרכים להתמודד אתה וכן ילמדו להכיר חברים וליצור עימם קשרים חדשים.

בנוסף, הילדים יכירו במהלך הפעילות מרקמים מעניינים, צלילים ותחושות שונות המתעוררות לעיתים קרובות אצל ילדים. הפעילות כוללת ליווי הורי, במהלכו להורים המלווים יחכו אתגרים והפתעות מעניינות, משעשעות ומצחיקות. הפעילות מאפשרת לילדים לבטא את הרגשות שלהם ולתת להם במה, וכן כלי התמודדות שונים ופיתוח נורמות התנהגות ומיומנויות חברתיות.

סבא וסבתא מוזמנים

פעילות שבת עם הילדים יכולה להעניק ערך מוסף והעשרה פרט לצחוק ולכיף, בדומה לפעילות "דיאלוג עם הזמן". את הפעילות מעבירים מדריכים בני הגיל השלישי והיא כוללת תחנות מהנות המעלות שיח בין-דורי והיכרות עם עולמם של הזקנים. הפעילות מרתקת ומתאימה כמעט לכל גיל, מרגשת ומזכירה לנו שגם המבוגרים היו פעם ילדים, וההנאה הגדולה ביותר היא בקשר שנוצר בין כולנו.

 שבת עם הילדים

תפריט נגישות